luni, 18 decembrie 2017

                                          Prajitura la metru

Preparand prajitura aceasta, intr-o zi obisnuita din calendar, fiul meu cel mare mi-a spus :
- Sti mama, o fericire mare este sa mananci tort fara sa fie ziua cuiva !

Intr-o zi obisnuita din calendar am decis sa prepar prajitura la metru.


Ingrediente :

 Pentru blat :

6 oua
1 cana zahar tos
1/2 cana ulei
1 cana iaurt ( lapte )
2 cani faina
1 praf de copt
1 zahar vaniliat
esenta de vanilie ( coaja de lamaie rasa )
2 linguri cacao
un gem acrisor
sare

Pentru crema :

200 gr unt
150 gr zahar pudra
1 zahar vaniliat
1 pudinca de vanilie
400 ml lapte

Pentru ornat :

200 ml frisca lichida
colorant alimentar

Mod de preparare :

Se separa ouale, mixam albusurile spuma cu zaharul,zaharul vaniliat si sarea. Adaugam pe rand galbenusurile,praful de copt stins cu 2 linguri de lapte,.uleiul,iaurtul,esenta de lamaie.

Cu lingura de lemn incropim faina cernuta ( ca sa nu faca cocoloase )in aluat ( nu cu mixerul ca sa nu scoatem aerul din el ) . In doua tavi de cozonac tapetate cu ulei si faina sau cu hartie de copt  turnam jumatate de compozitie intr-una, in compozitia ramasa punem cele doua linguri de cacao si amestecam, turnam in a doua tava si coacem la cuptor la foc mic 50-60 minute.
Lasam la racit.

Pregatim crema.
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si zaharul vaniliat. Adaugam pudinca de vanilie preparata si racita.Omogenizam cu grija pana obtinem o crema elastica.

Cele doua blaturi racite le taiem in felii egale. Pe felia alba punem gem ,pe felia cu cacao punem crema si le lipim intre ele formand mici turnulete.


Lipim turnuletele intre ele.


Crema ramasa o intindem pe torturile obtinute lipind astfel feliile intre ele, pregatim frisca conform instructiunilor de pe ambalaj, ornam prajitura dupa preferinte.

Se tine la frigider doua ore, se feliaza si se serveste cu cei dragi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu