joi, 18 mai 2017

Cheesecake cu fructe 


Ingrediente : 

500 ml frisca lichida
1/2 mascarpone
4 cutii  Branzica  Fagaras
5 linguri smantana
200 g zahar
2 zahar vaniliat
1 varf de cutit de sare
2 pliculete gelatina alimentara
Cateva picaturi de colorant alimentar sau 1 lingurita mocca de cacao
Fructe din compot sau fructe proaspete

Blatul : 

Cate oua atatea linguri de zahar si faina
1 varf de cutit de sare
2 linguri cacao


Mod de preparare: 

Prima data pregatesc blatul.Separ 4 oua .Albusurile le mixez spuma cu sarea si zaharul.
Adaug galbenusurile pe rand.Cern faina cu cacaoa intr-un vas ca sa nu faca cocoloase ( folosesc o strecuratoare mai mare in care am pus faina si cacaoa si cu o lingura amestec pana trec prin strecuratoare ) .

Las mixerul deoparte si incropesc faina cu lingura de lemn ( telul ) in aluat pentru ca acesta sa ramana aerat.

Intr-o tava cu pereti detasabili unsa cu ulei si tapetata cu faina ( sau cu hartie de copt ) torn aluatul ,il dispersez pe fundul tavii uniform cu o spatula si coc in cuptorul preincalzit 12-15 minute la foc mic.
Esta gata cand trece testul scobitorii.
Scoatem tava si desprindem bladul cat este cald pentru a nu se rupe.

Pregatesc partea alba.

Mixez frisca cu sarea ,vanilia si zaharul pana se intareste.
Adaug mascarpone,branzica Fagaras si smantana,mixand incontinuu la viteza mica.

Inmoi cele doua pliculete de gelatina alimentara in 150 ml apa rece 10 minute .Pun apa la fiert intr-un vas mai mare decat cel in care se inmoaie gelatina,dupa trecerea celor 10 minute punem gelatina la bain-mare la incalzit,nu se fierbe,se tine pe foc pana devine sticloasa,cca 30 -40 secunde.

Se ia de pe foc si se toarna in compozitia de frisca cu branzica,mixand la viteza mica 1-2 minute.
Se toarna in tava peste blatul racit jumatate din compozitie,adaugam fructele,apoi turnam celalata jumatate de compozitie.

Oprim cateva linguri de compozitie in care amestecam cateva picaturi de colorant alimentar,Turnam compozitia colorata peste cea alba,o intindem uniform cu o spatula,iar cu o scobitoare amestec usor la suprafata incercand sa intercalez cele doua culori .

Se tine la frigider 1 ora ,se detaseaza banda de sus a tavii si se transfera tortul pe un platou.
Se serveste alaturi de cei dragi.

Ideiile de ornare sunt infinite,va asigur,nu veti face doua la fel niciodata,intotdeauna veti dori sa realizati unul nou.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu